Türkiye-Katar İş Forumunda “Serbest Bölgelere” ilişkin sunum gerçekleştirildi.

14 Şubat 2024

7-8 Şubat 2024 tarihlerinde Sayın Bakanımız Ömer BOLAT ve Katar Ticaret ve Sanayi Bakanı Sayın Sheikh Mohammad bin Hamad bin Qassim AL-THANİ eşbaşkanlığında gerçekleştirilen Türkiye-Katar I. Dönem JETCO Toplantısına Genel Müdürlüğümüzce katılım sağlanmıştır.

Söz konusu toplantı neticesinde imzalanan protokolde, Türkiye ve Katar arasında serbest bölgeler alanındaki işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla konferanslar, seminerler ve saha ziyaretleri de dahil tanıtım faaliyetlerinin organize edilmesine ve ilgili şirketlere her iki ülkenin serbest bölgelerindeki yatırım fırsatları, gelecek vadeden projeleri ve yatırım ortamlarına yönelik bilgilendirme yapılmasına ilişkin hususlara yer verilmiştir.

Bahse konu toplantı çerçevesinde DEİK, Katar Ticaret ve Sanayi Odası ile TOBB tarafından organize edilen Türkiye-Katar İş Forumuna Genel Müdürlüğümüzce katılım sağlanmıştır.

Söz konusu forumda, Genel Müdürlüğümüz Daire Başkanı Bora ESEN tarafından serbest bölgelere ilişkin bir sunum gerçekleştirilmiş olup yapılan sunum neticesinde, ülkemiz serbest bölgelerinde sunulan teşvikler ve yatırım ortamı ile serbest bölge yönetim modeline yönelik bilgi verilmiştir. Ayrıca iş forumu kapsamında, Katar Serbest Bölgeler Otoritesi, Türk EXIMBANK, Katar Kalkınma Bankası, Katar Yatırım Tanıtım Ajansı, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi ve Katar Finans Merkezi tarafından sunumlar gerçekleştirilmiştir.